TIMP DE PREGĂTIRE: 20 minute
TIMP DE GĂTIRE: 60 minute
CATEGORIE: Desert
METODĂ: Coacere
TEMPERATURĂ: 140 grade
BUCĂTĂRIE: Internațională
Pentru blat
300g biscuiți
200g unt
50g zahăr brun
1 praf de sare
Pentru cremă
1kg cremă de brânză
250g mascarpone
300g zahăr pudră
5 ouă întregi
1 fiolă esență de vanilie
25g amidon
100g pastă de fistic pur 100%
Pentru glazură
100g glazură de fistic
30g fistic granulat
Pentru ca cheesecake-up să se coacă uniform, să nu se crape la suprafață și să rămână cremos, în cuptor vei crea o baie de abur.
1. Pisăm biscuiții la robot sau mojar până devin o pulbere. Punem deasupra untul topit și zahărul brun.
2. Tapăm o formă de tort cu fund detașabil cu hârtie de copt și adăugăm amestecul pentru blat, cu o consistență ca de nisip umed.
3. Presăm bine blatul cu o lingură sau cu mâna, până obținem o suprafață uniformă, de 1.5 cm grosime.
4. Folosind mixerul sau telul, batem împreună crema de brânză, mascarpone-ul, zahărul pudră, amidonul, esența de vanilie, pasta de fistic și cele 5 ouă.
5.Mixăm crema câteva minute, până devine foarte fină și toate ingredientele se omogenizează.
6.Peste aluatul de biscuite, turnăm crema de brânză și preîncălzim cuptorul la 150 de grade.
7. Creăm în cuptor o baie de abur, folosind tava cuptorului în care turnăm apă și introducem prajitura la copt, pentru 50 de minute la 140 de grade.
8. Lăsăm cheesecake-ul să se răcească la temperatura camerei, după care îl ornăm după dorință, cu glazură de fistic și fistic măcinat.
De ce acest cheesecake este o rețetă câștigătoare?
Vrei să îți spun un secret? Cheesecake-ul este una dintre cele mai simple prăjituri pe care le poți face, dar care arată impresionant pentru invitații tăi. Cel de fistic nu este un desert foarte dulce și are un aport proteic bun, datorită brânzei de vaci din compoziție. Este bun și cald dar și rece de la frigider iar mie îmi place să îl servesc în special vara, cu câteva căpșune alături. Dacă îți place fisticul, îl vei adora! Poftă bună!